Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, morgen in huis* 5575 klanten geven ons een 9 Gratis bezorgd vanaf 100,-* 30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, morgen in huis*

    5575 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, morgen in huis

    5575 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Badkamer jaren 70 stijl in de tijd van nu

    Hermine

    Geschreven door:  Hermine Rütter

    25 juni 2024

    Bewerkt op: 29 juli 2024 15:58

    Ben jij ook zo’n fan van de heerlijke retro look uit de jaren 70? Ben jij je saaie, inspiratieloze badkamer meer dan beu en zou je de jaren ’70 sfeer graag terug laten komen in je badkamer? Heb je alleen geen idee hoe? 

    In dit artikel ga ik uitleggen wat de typische kenmerken zijn van een jaren 70 badkamer en laat ik zien en leg ik uit hoe je onze badkamer trend Knusmodern ’70 op verschillende manieren kunt toepassen, waardoor jou saaie inspiratieloze badkamer de uitstraling van de jaren 70 krijgt in een Knusmodern jasje. 

    typisch jaren 70 badkamer

    Kleurrijk en decoratief: Dit zijn de twee woorden die de jaren 70 badkamerstijl omschrijven. Na de ‘alles kan en alles mag’ periode van de jaren 60, ontstaat er in de jaren 70 een bewustwording van ruimte en ontwikkeling. Dit zie je terugkomen in het uitproberen van nieuwe vormen, verschillende materialen en kleuren. Het experimenteren dat in de jaren 60 plaats vond wordt in de 70tiger jaren voort gezet doormiddel van het combineren van kleuren en stoffen, op allerlei manieren.

    Grafische deco: Er werd in de jaren 70 ontzettend veel gebruik gemaakt van grafische patronen. Deze zag je op de vloer maar ook aan de wand terug komen. Tegels met verschillende patronen, behang maar ook textiel wordt bezaaid met grafische patronen. 

    Aarde tinten: De kleuren die je in de jaren 70 veel ziet en de specifieke jaren 70 sfeer uitstralen zijn; avocado groen, bruin en oranje. Binnen deze kleuren word er zo nu en dan gevarieerd met bv levendig rood en mosterd geel.

    Het jaren 70 meubel


    Inbouw bad/ douche: Spreek je over de jaren 70 badkamer dan kan het inbouw bad niet ontbreken. Doordat er steeds meer woningen waren die over stromend water beschikten werd er vaker een inbouw bad geplaatst. Deze badkuipen waren er in verschillende kleuren te krijgen welke de badkamer nog meer sfeer gaven. 

    Er werd veelal in het bad gedoucht en daarom werd de badkraan met handdouche aan 1 kant van het bad gemonteerd. Om de hele ruimte niet kleddernat te maken werd er gebruik gemaakt van een douchegordijn, wederom met een grafische decoratie.

    Vrijstaande wastafel: Typerend voor de jaren 70 badkamer was de vrijstaande wastafel op een voet. Eind jaren 70 kwam de dubbele wastafel zijn intrede doen. Zo konden man en vrouw en eventuele kinderen gezamenlijk de badkamer gebruiken. 

    Duoblok toilet: Het toilet dat je in de jaren 70 zag was het duoblok toilet. Een pot die leunde op een voet en de stortbak die gewoon achter de pot in het zicht hing. Een bijzonder detail; de toilet werd ook wel voorzien van een vachtje. Hier werd de deksel of de zitting mee bedenkt en bestond vaak uit pluche of gehaakte stoffen. 

    Het is wel duidelijk dat de sfeer van een jaren 70 badkamer uitgesproken en uniek was. Al met al durf ik best te stellen dat de jaren 70 badkamer extravagant was te noemen!

    Jaren 70 sfeer in het nu

    En hoe maak je nou de vertaalslag van de jaren 70 badkamer naar een badkamer van nu maar met de sfeer van de jaren ’70? 

    Bij badkamerxxl hebben we hier een eigen trend voor ontwikkeld. De trend wordt Knusmodern ’70 genoemd en verwijst met name in de kleurstelling en accessoires naar de nostalgische jaren 70. Deze worden gecombineerd met modern sanitair en producten die met een kleine knipoog een jaren 70 sfeer uitademen. 

    Knusmodern '70

    Om de vertaalslag te kunnen maken is het belangrijk dat je weet wat de Knusmodern '70 trend bepaald. Om je de trend te laten begrijpen, er meer gevoel bij te krijgen, heb ik een aantal kernwoorden aan deze trend gekoppeld.

    De kernwoorden zijn: Geborgen, intiem, ongedwongen, sociabel, sfeervol, kneuterig, gezellig, warm, comfortabel, gekleurd. 

    De Knusmodern '70 trend heeft bijbehorende kleuren welke veelal overeenkomen met de jaren 70 van weleer. De zwarte accenten en vergrijsde voltinten geven het geheel de moderne uitstraling waar deze trend ook voor staat.

    Bijbehorende kleuren zijn: Oranje, terra, Bruin, afgewisseld met zwarte accenten en vergrijsde volle tinten. 

    Ik laat je graag, aan de hand van onderstaande voorbeeld zien, hoe je deze trend zou kunnen toepassen.

    Voorbeeld: Kies voor een terracotta tegel met als tegenhanger zwart sanitair en opvallende deco accessoires. Hiermee laat je een mooi contrast ontstaan waardoor de jaren 70 sfeer subtiel onderdeel wordt van jou badkamer.

    Voor inspiratie verwijs ik je naar de moodboards die ik voor de trend Knusmodern ’70 heb gemaakt.

    Zoals ook in de jaren 70 maken we bij deze trend veel gebruik van patronen/vormen. Denk hierbij aan: Grafische deco, bloempatronen, ruiten, vlechten, knopen en weven, hexagon. 

    Textiel

    De jaren 70 laat zich met name typeren door het vele gebruik van textiel. Zelfs de toiletten werden voorzien van een zacht vachtje! Heel eerlijk; ik raad je dit niet aan hoor, lijkt me verre van hygiënisch. Maar het verwerken van textiel met een leuk printje is natuurlijk super fun. Denk hierbij aan een mooi kussen, een prachtig wandkleed of een lekkere zachte badmat in een bv opzichtig bloemenpatroon. Een opvallend item in jou Knusmodern ’70 badkamer!

    Warmte en geborgenheid

    Heb je ruimte voor een vrijstaand bad? Vrijstaande baden zijn er tegenwoordig in ontzettend veel mooie warme kleuren te krijgen. Mijn advies is om te kiezen voor een bronzen of bruine kleur. Deze kleuren ademen de sfeer van de jaren ’70 en geeft je badkamer de uitstraling van geborgenheid en warmte. Stel je dit vrijstaande bad eens voor in je ensuite badkamer, een prachtige eyecatcher!

    Speelse jaren ’70 

    Doe inspiratie op door de video en moodboards te bekijken. Ik laat je zien dat de pvd kranen een speels contrast vormen met de Solid Surface inbouwwastafel in de kleur Talc. Het contrast ontstaat mede door de zachtmatte uitstraling, de kleur en het naadloze oppervlak van de solid Surface wastafel. Als tegenhanger heb ik gekozen voor zwart chromen kranen om het contrast te benadrukken. De zwart glanzende kleur en het rechthoekige design ademen de sfeer die de trend Knusmodern 70’ omhelst.

    Antraciete Maatwerk spiegel

    De maatwerk spiegel geeft het geheel een modern tintje en laat door zijn prachtige ronde vorm de jaren ’70 sfeer terug komen. Wat deze maatwerkspiegel zo specifiek geschikt maakt voor de KnusModern ’70 stijl is de antraciete kleur van het glas. Dit geeft de sfeer van onze badkamer trend een extra boost. Daarnaast zijn rond en organisch de vormen die in de jaren 70 veel werden gebruikt. Een leuk bijkomstigheid; een grote ronde spiegel doet je badkamer optisch groter lijken.

    Kijk op onze website naar de andere maatwerkopties voor spiegels.

    Accessoires

     Bij het creëren van de sfeer die je op de foto's ziet, heb ik gekozen voor de badkameraccessoires en textiel in de kleuren camel en terraccotta. De kleuren passen heel goed in onze Knusmodern’ 70 stijl en door de stijlvolle vormen en materialen zorg je voor een dagelijkse dosis design in je badkamer!

    Productenvergelijker 0
    Openen